onze mensen

middenstipje
U zoekt een bestuursrecht adviseurs met pragmatische aanpak?
Wij hebben een brede kijk op bestuursrecht en helpen u graag!
jewan

Jewan de Goede

Jewan is zijn carrière als gespecialiseerd bestuursrechtadvocaat begonnen bij een advocatenkantoor in het noorden van Nederland. In 2015 is Jewan De Goede Bestuursrecht gestart, een nichekantoor dat is gespecialiseerd in het bestuursrecht. Jewan houdt zich voornamelijk bezig met zaken op het gebied van het omgevingsrecht, milieu(straf)recht en handhaving. Naast het bestuursrecht houdt Jewan zich ook bezig met de aanverwante civiele rechtspraktijk, zoals het (toegepast) verbintenissenrecht, vastgoed- en huurrecht en appartementsrecht.

 

Naast zijn rechtspraktijk is Jewan docent bij de vakgroep Bestuursrecht van de Rijksuniversiteit Groningen en hij is lid van de examencommissie voor de beroepsopleiding advocatuur, vakkamer bestuursrecht, bij de Orde van Advocaten. Jewan is ook lid van diverse klachtencommissies, commissies bezwaarschriften, raden van toezicht en penningmeester bij Stichting Landgoed Verhildersum.

 

Jewan is pragmatisch en betrokken en heeft een gezonde dosis Groningse nuchterheid. Met zijn vastberadenheid, doortastendheid en gedrevenheid maakt hij zich sterk voor uw belangen en procedeert hij zo nodig tot aan de Raad van State indien uw zaak daarom vraagt. Eerlijkheid en transparantie staan bij hem hoog in het vaandel, om u zo goed mogelijk in staat te stellen om goed beslagen ten ijs te komen en het beste uit uw zaak te halen. Bij Jewan staan uw wensen voorop, en daarom is hij bereikbaar op de momenten die u het best passen.

Jewan is trotse inwoner van het mooiste dorp van Nederland: Winsum. In zijn vrije tijd reist Jewan graag het Groninger landschap af met zijn motor, en vaart hij graag met zijn sloep door de noordelijke vaarwateren. Daarnaast kunt u hem vinden bij zijn gezin en vrienden, waarmee hij het liefst zijn tijd doorbrengt.

tristan

Tristan Sturrus

Tristan is in 2019 bij De Goede Bestuursrecht begonnen als juridisch medewerker. Zijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit ondersteunende werkzaamheden, het doen van literatuur- en jurisprudentieonderzoek en het voorbereiden van processtukken. 

Tristan bevindt zich momenteel in de afrondende fase van zijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen, en is daarnaast bezig met zijn masterstudie Staats- en Bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

In zijn vrije tijd luistert Tristan graag naar muziek, brengt hij veel tijd door met zijn familie en houdt hij van reizen, met name van stedentrips. Er gaat geen jaar voorbij zonder dat hij naar het zonnige Italië is geweest en daar zijn favoriete pizza heeft gegeten. Tristan heeft een groot doorzettingsvermogen, een sterk rechtvaardigheidsgevoel, inlevingsvermogen en analytisch vermogen, welke eigenschappen goed aansluiten bij zijn werkveld.

Na ruime werkervaring opgedaan te hebben bij de rechtbank, was het voor hem tijd om aan de andere kant van de zittingszaal te kijken: de advocatuur. Tristan heeft een grote interesse en passie voor het staats- en bestuursrecht, zodat De Goede Bestuursrecht voor hem een uitstekende werkplek is om zich verder te ontwikkelen en zich bovenal sterk te maken voor de belangen van cliënten.

dorien

Dorien Bakker

Dorien Bakker werkt sinds 2021 bij De Goede Bestuursrecht. Hoewel haar hart ligt bij het bestuursrecht, heeft Dorien ook de nodige kennis van het privaatrecht.

In 2020 rondde zij de master Nederlands recht cum laude af aan de Rijksuniversiteit Groningen, met als specialisaties staats- en bestuursrecht en privaatrecht. Na enige tijd betrokken te zijn geweest bij het geven van onderwijs in het staats- en bestuursrecht aan de RUG, heeft zij de overstap gemaakt naar De Goede Bestuursrecht. Met een pragmatische en oplossingsgerichte aanpak zet zij zich in voor de belangen van cliënten.

In haar vrije tijd is Dorien vaak te vinden op de tennisbaan, waar zij graag alles op alles zet om te winnen. Natuurlijk is meedoen belangrijker dan winnen, maar winst is altijd mooi meegenomen. Bovendien loopt Dorien niet weg voor een uitdaging. Zo staat parachutespringen bovenaan haar bucketlist.