onze mensen

middenstipje
U zoekt een bestuursrecht adviseurs met pragmatische aanpak?
Wij hebben een brede kijk op bestuursrecht en helpen u graag!
jewan

Jewan de Goede

Jewan is zijn carrière als gespecialiseerd bestuursrechtadvocaat begonnen bij een advocatenkantoor in het noorden van Nederland. In 2015 is Jewan De Goede Bestuursrecht gestart, een nichekantoor dat is gespecialiseerd in het bestuursrecht. Jewan houdt zich voornamelijk bezig met zaken op het gebied van het omgevingsrecht, milieu(straf)recht en handhaving. Naast het bestuursrecht houdt Jewan zich ook bezig met de aanverwante civiele rechtspraktijk, zoals het (toegepast) verbintenissenrecht, vastgoed- en huurrecht en appartementsrecht.

 

Naast zijn rechtspraktijk is Jewan docent bij de vakgroep Bestuursrecht van de Rijksuniversiteit Groningen en hij is lid van de examencommissie voor de beroepsopleiding advocatuur, vakkamer bestuursrecht, bij de Orde van Advocaten. Jewan is ook lid van diverse klachtencommissies, commissies bezwaarschriften, raden van toezicht en penningmeester bij Stichting Landgoed Verhildersum.

 

Jewan is pragmatisch en betrokken en heeft een gezonde dosis Groningse nuchterheid. Met zijn vastberadenheid, doortastendheid en gedrevenheid maakt hij zich sterk voor uw belangen en procedeert hij zo nodig tot aan de Raad van State indien uw zaak daarom vraagt. Eerlijkheid en transparantie staan bij hem hoog in het vaandel, om u zo goed mogelijk in staat te stellen om goed beslagen ten ijs te komen en het beste uit uw zaak te halen. Bij Jewan staan uw wensen voorop, en daarom is hij bereikbaar op de momenten die u het best passen.

Jewan is trotse inwoner van het mooiste dorp van Nederland: Winsum. In zijn vrije tijd reist Jewan graag het Groninger landschap af met zijn motor, en vaart hij graag met zijn sloep door de noordelijke vaarwateren. Daarnaast kunt u hem vinden bij zijn gezin en vrienden, waarmee hij het liefst zijn tijd doorbrengt.

tristan

Tristan Sturrus

Tristan is in 2019 bij De Goede Bestuursrecht begonnen als juridisch medewerker en in 2022 beëdigd tot advocaat. Tristan behandelt dossiers in de volle breedte van het bestuursrecht, zoals op het gebied van omgevingsrecht, handhaving en stikstof.

Tristan is een empathisch persoon met doorzettingsvermogen en rechtvaardigheidsgevoel, welke eigenschappen goed aansluiten bij zijn werkveld. Samen met cliënten het praktische met het juridische combineren om te komen tot een bevredigende oplossing voor een conflict, dat is waar Tristan voor staat.

In 2022 heeft Tristan zijn masterstudie Staats- en bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond. Ter afronding van zijn masterstudie heeft Tristan een scriptie geschreven over gedoogplichten op grond van de Belemmeringenwet Privaatrecht. Hij heeft geconstateerd dat het verouderde systeem aan vernieuwing en verbetering toe is, maar dat de aanstaande Omgevingswet vooralsnog weinig inhoudelijke verbetering lijkt te bieden.

In zijn vrije tijd luistert Tristan graag naar muziek, brengt hij veel tijd door met zijn familie en maakt hij graag reizen. Het liefst gaat Tristan elk jaar naar het zonnige Italië of naar wereldsteden, zoals recent New York, Londen en Florence.

dorien

Dorien Bakker

Dorien Bakker werkt sinds 2021 bij De Goede Bestuursrecht. Hoewel haar hart ligt bij het bestuursrecht, heeft Dorien ook de nodige kennis van het privaatrecht.

In 2020 rondde zij de master Nederlands recht cum laude af aan de Rijksuniversiteit Groningen, met als specialisaties staats- en bestuursrecht en privaatrecht. Na enige tijd betrokken te zijn geweest bij het geven van onderwijs in het staats- en bestuursrecht aan de RUG, heeft zij de overstap gemaakt naar De Goede Bestuursrecht. Met een pragmatische en oplossingsgerichte aanpak zet zij zich in voor de belangen van cliënten.

In haar vrije tijd is Dorien vaak te vinden op de tennisbaan, waar zij graag alles op alles zet om te winnen. Natuurlijk is meedoen belangrijker dan winnen, maar winst is altijd mooi meegenomen. Bovendien loopt Dorien niet weg voor een uitdaging. Zo staat parachutespringen bovenaan haar bucketlist.

dGB14jan-62a-Aletta-xl

Aletta Loonstra-Homan

Aletta werkt sinds 1 januari 2022 bij De Goede Bestuursrecht als officemanager.

Zij is degene die het reilen en zeilen op kantoor in goede banen leidt, zodat de overige medewerkers zich volledig kunnen focussen op de juridische belangen van cliënten.

Aletta is reeds lange tijd in de advocatuur werkzaam. Zij heeft een ruime ervaring als secretaresse op een middelgroot advocatenkantoor. Aletta is creatief, praktisch en denkt in oplossingen. Haar werkzaamheden bestaan onder andere uit secretariële en administratieve ondersteuning van collega’s, correspondentie, agendabeheer, bewaken van termijnen, website ondersteuning en archiefbeheer. Daarnaast onderhoudt Aletta de telefonische contacten met onder andere cliënten en gerechtelijke instanties.

In haar vrije tijd gaat Aletta graag op reis om nieuwe landen en plaatsen te ontdekken en besteedt Aletta graag tijd aan haar gezin en haar hobby’s koken en bakken, lezen en sporten.

dGB14jan-27-Daniël-xl

Daniel Sanchez Cuperus

Daniel is in 2022 begonnen bij De Goede Bestuursrecht als juridisch medewerker. Hij ondersteunt het team met kennis en praktijkervaring uit de overheid.

In 2022 heeft Daniel zijn masterstudie Nederlands recht in de richting Staats- en Bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond.

Na een tijd ervaring opgedaan te hebben als jurist bij een grote noordelijke gemeente heeft hij de stap gezet naar de advocatuur bij De Goede Bestuursrecht. Daniel zet zich volop in, zowel voor de bedrijfsmatige cliënt als de individuele burger. Zijn werkzaamheden bestaan uit het opstellen van brieven, het uitvoeren van juridisch onderzoek en het adviseren van collega’s en cliënten. Daarbij werkt hij pragmatisch en doelgericht. De wensen van de cliënt staan bij Daniel centraal.

In zijn vrije tijd is Daniel te vinden in de sportschool, waar hij mentaal tot rust kan komen. Daarnaast houdt hij van koken en schilderen.